Home » ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΚΑ » Δολοφονία Κένεντι: Τι ρόλο έπαιξε η Λαίδη Μπαμπούσκα; [Βίντεο]

Δολοφονία Κένεντι: Τι ρόλο έπαιξε η Λαίδη Μπαμπούσκα; [Βίντεο]

Tις ώρες και ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, οι ερευνητές θα βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις δηλώσεις από τους θεατές της αυτοκινητοπομπής και, το πιο σημαντικό, στα άτομα που είχαν μαγνητοσκοπηθεί ή είχαν φωτογραφηθεί όταν ο Κένεντι έπεφτε νεκρός από τους πυροβολισμούς.

Μόλις φαινόντουσαν τα πλάνα, ο νόμος θα χρησιμοποιούσε τις εικόνες για να προσπαθήσει να συναρμολογήσει τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της 22 Νοέμβρη του 1963.

Οι φωτογραφίες και τα φιλμ δεν ήταν απαραίτητα από την καλύτερη ποιότητα. Στη διέγερση που ακολούθησε τους πυροβολισμούς, οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν να καλυφθούν και κυριάρχησε σύγχυση. Μιας και δεν ήταν ξεκάθαρο από πιο πλευρά έπεσαν οι πυροβολισμοί, ο κόσμος έτρεξε προς όποια κατεύθυνση, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο, προσπαθώντας να φύγει προς οποιοδήποτε «ασφαλές» σημείο μπορούσαν να βρει.

Οι ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία ήταν ένας τυφώνας ανακρίσεων και ερευνών. Υπήρχαν σίγουρα πολλές διαφορετικές απόψεις και πληροφορίες από τους τόσους πολλούς μάρτυρες – όμως ο αμερικανικός λαός απαιτούσε άμεσες απαντήσεις. Η εκτέλεση του κύριου υπόπτου, Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, απλά προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση.

Τελικά, οι φωτογραφίες και τα φιλμ φάνηκαν, όμως ακόμα ένα μυστήριο στο ήδη αινιγματικό έγκλημα ήρθε στην επιφάνεια. Σε αρκετές φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα μια γυναίκα με κάτι που φαίνεται να είναι ένα είδος κάμερας μπροστά από το πρόσωπό της, δείχνοντας στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου όταν οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν. Στέκεται κοντά στο δρόμο, ένα αρκετά καλό σημείο για να «αιχμαλωτίσει» τα γεγονότα τριγύρω από τους πυροβολισμούς. Πάνω στα μαλλιά της φοράει ένα κασκόλ ή ένα μαντίλι ανοιχτού καφέ χρώματος – για αυτό πήρε το παρωνύμιο «Λαίδη Μπαμπούσκα», μιας και το κασκόλ της μοιάζει με ρωσικό. Ενώ εμφανίζεται σε αρκετές φωτογραφίες, πιθανών η καλύτερη και κοντινότερη φωτογραφία της γυναίκας είναι από το φιλμ που κατέγραψε η Μέρι Μάντσμορ, μια θεατής της αυτοκινητοπομπής. Δυστυχώς, η μυστηριώδης γυναίκα έχει την πλάτη της στην Μάντσμορ εμποδίζει την καθαρή αναγνώριση. Εμφανίζεται και σε αρκετές άλλες φωτογραφίες, αλλά ποτέ όσο καθαρά χρειάζεται για να γίνει κάποιο είδους αναγνώρισης.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας εντυπωσιάστηκαν. Αν η Λαίδη Μπαμπούσκα ήταν τόσο κοντά και είχε τραβήξει φωτογραφίες ή ακόμα και φιλμ του συμβάντος, ο νόμος ήταν πρόθυμος να τα δει. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι η φωτογραφική απόδειξη παρουσιάζει ότι αντί να τρέξει μακριά μετά τους πυροβολισμούς, όπως πολλοί άνθρωποι έκαναν, η Λαίδη Μπαμπούσκα συνέχισε να μαγνητοσκοπεί την πομπή.

Το FBI έκανε έκκληση σε όλους όσους ήταν στην περιοχή της δολοφονίας και έκαναν λήψη φωτογραφιών ή φιλμ.

Η Λάιδη Μπαμπούσκα δεν παρουσιάστηκε ποτέ, παρά τα αποδεικτικά στοιχεία που έδειχναν ότι εκείνη μαγνητοσκοπούσε τη δολοφονία από κάποια σχετικά καλή θέση.

The-Babushka-Lady

Είναι ενδιαφέρον ότι, ένας προγραμματιστής ταινιών από το Ντάλας είπε αργότερα σε πράκτορες του FBI ότι είχε αναπτύξει ένα ενιαίο χρώμα διαφανειών που του δόθηκε από μια άγνωστη γυναίκα. Η διαφάνεια ήταν κάπως θολή, αλλά από την περιγραφή του προγραμματιστή φαίνεται πως λήφθηκε από το σημείο όπου η Λαίδη Μπαμπούσκα στεκόταν – ή έστω πολύ κοντά σε αυτό.

Το μονοπάτι της μυστηριώδους γυναίκας φαίνεται ότι βρισκόταν σε αδιέξοδο μέχρι το 1970, όταν μία γυναίκα, η Μπέβερλι Όλιβερ, υποστήριξε ότι ήταν η Λαίδη Μπαμπουσκα. Η Όλιβερ υποστήριξε ότι η κάμερα της είχε κατασχεθεί από FBI την ημέρα της δολοφονίας και δεν της είχε επιστραφεί. Στην αρχή φαινόταν ότι ήταν η λύση στο μυστήριο, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι η Όλιβερ αναγνώρισε ως κάμερα της, ένα μοντέλο το οποίο δεν ήταν σε παραγωγή μέχρι αρκετά χρόνια μετά τη δολοφονία. Επίσης, αρκετοί μάρτυρες που βρίσκονταν κοντά στη Λαίδη Μπαμπούσκα τόνιζαν ότι η Όλιβερ δεν ήταν εκεί κοντά. Ανάλυση των φωτογραφιών που περιλάμβαναν την Λαίδη Μπαμπούσκα φαίνεται ότι έδειχναν μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερη και πιο σωματώδης από την Όλιβερ, η οποία το 1963 ήταν 17 χρονών και λεπτοκαμωμένη.

Γιατί αυτή η αινιγματική γυναίκα δεν έχει εμφανιστεί τόσα χρόνια; Τι έχει να κρύψει; Μπορεί, όπως μια θεωρία προτείνει, ότι το αντικείμενο που κρατούσε να μην ήταν κάμερα αλλά ένα ζευγάρι από κιάλια και οπότε δεν κατάλαβε ότι την αναζητούσαν οι αρχές;

Πλέον είναι πολύ αργά να εμφανιστεί η Λαίδη Μπαμπούσκα, ακόμα και αν είναι ζωντανή.

Τα επόμενα χρόνια, αμέτρητες θεωρίες και τα «γεγονότα» σχετικά με τα όσα διαδραματιστηκαν το 1963 έχουν ανακύψει. Κοκκώδεις εικόνες της Λαίδης Μπαμπούσκα σε φιλμ είναι απλά ακόμα ένα παζλ σε ένα πολύ μυστηριώδες απόγευμα στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Τέλος να σημειωθεί πως υπάρχει μια τραβηγμένη ίσως θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Λαίδη Μπαμπούσκα ήταν υπεύθυνη για τη δολοφονία του Κένεντι, εμφανιζόμενη ως ο εγκέφαλος.

Γιατί όλοι αντιδρούν στους πυροβολισμούς ενώ η Λαίδη Μπαμπούσκα δεν κάθεται ακίνητοι;

Γιατί όλοι αντιδρούν στους πυροβολισμούς ενώ η Λαίδη Μπαμπούσκα δεν κάθεται ακίνητοι;

Tις ώρες και ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, οι ερευνητές θα βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις δηλώσεις από τους θεατές της αυτοκινητοπομπής και, το πιο σημαντικό, στα άτομα που είχαν μαγνητοσκοπηθεί ή είχαν φωτογραφηθεί όταν ο Κένεντι έπεφτε νεκρός από τους πυροβολισμούς. Μόλις φαινόντουσαν τα πλάνα, ο νόμος θα χρησιμοποιούσε τις εικόνες για να προσπαθήσει να συναρμολογήσει τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της 22 Νοέμβρη του 1963. Οι φωτογραφίες και τα φιλμ δεν ήταν απαραίτητα από την καλύτερη ποιότητα. Στη διέγερση που ακολούθησε τους πυροβολισμούς, οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν να καλυφθούν και κυριάρχησε…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)